»Spoštuj se dovolj, da odideš stran od vsega, kar ti več ne služi, občemur več ne rasteš ali te več ne osrečuje.«

Maya Angelou

Ste se zapletli v družinski spor, ki se nikamor ne premakne pa ga ne bi želeli reševati preko sodišča? Bi se želeli pred razvezo dogovoriti s partnerjem o vseh podrobnostih, pa komunikacija med vama nikakor ne steče v konstruktivni smeri?

Mediacija je vedno bolj uveljavljen in učinkovit način reševanja sporov izven sodišča. Primerna je za ljudi, kjer obe strani želita na ta način reševati spor.

V mediacija pomeni posredovanje pri sporu, pri čemer usposobljen mediator pomaga obema udeležencema, da prideta do rešitev, ki bo najbolj sprejemljiva za oba. Zunanji strokovnjak je nevtralen, dela v dobro obeh in jima pomaga, da izrazita svoje probleme, želje ter sprejmeta odločitev, s katero bosta lahko živela. Poleg cilja, da se doseže ustrezen dogovor, pa se z mediacijo spremenijo tudi medsebojni odnosi.

Mediacijski postopek traja od 3 ure naprej, dokler se ne pride do ustrezne rešitve, pogosto pa imata udeleženca možnost, da se z mediatorjem srečata tudi na ločenih sestankih, kjer lažje izrazita svoje potrebe, mediator pa se ob tem ne postavlja ne na eno ne na drugo stran. Na koncu mediacije se sprejeti dogovori zapišejo.

Družinska mediacija je primerna za reševanje sporov na področju urejanja skrbništva, preživljanja in stikov otrok po ločitvi staršev, razdelitev premoženja, dedovanja, odnosov med družinskimi člani in sorodstvom.

Print Friendly, PDF & Email

Mediacija

O programu:

Oblika programa:mediacija
Število udeležencev:2 + mediator oz. po dogovoru
Število srečanj:po potrebi
Trajanje posameznega srečanja:po potrebi
Razpoložljivi / razpisani termini:od ponedeljka do petka od 8.00 do 20.00 oz. po dogovoru
Lokacija:Ljubljana,
Novo mesto