»So trenutki, ko težave vstopijo v naša življenja in ničesar ne moremo narediti, da bi se jim izognili. Ampak tam so z razlogom. Šele ko bodo mimo bomo razumeli, zakaj so bile tam.«

Paulo Coelho, Peta gora

Je vasa družina prostor nenehnih prepirov, nerazumevanja? Ste preobremenjeni s pričakovanji družine? Ali vasa družina doživlja težke preizkušnje (npr. bolezen, izguba) ali spremembe (npr. skupno življenje partnerjev, ki imata otroke iz prejšnjega odnosa)? Se ne morete uskladiti v starševstvu? Se vaši otroci ne razumejo, se prepirajo? Ima eden od družinski članov težave, ki vplivajo na celotno družino? Je v vaši družini prisotno nasilje, alkohol ali druge oblike odvisnosti?

STARŠEVSKI IZZIVI, POSTAVLJANJE MEJ, TEŽAVE S PRIMARNO DRUŽINO, KOMUNIKACIJA V DRUŽINI, ODVISNOSTI IN ZLORABA SUBSTANC, …

Prve izkušnje odnosov, prve informacije o sebi dobimo v družini, ki pomembno vpliva na to, kdo in kaj postanemo. V vsaki družini se občasno pojavijo nesoglasja, stres, nezadovoljstvo … Veliko družin zmore premostiti te težave samih, za mnoge pa konflikti in stresno vzdušje lahko postanejo način življenja, ki pa je naporen.

Družinska terapija naslavlja probleme, ki vplivajo na klimo celotne družine. Primerna je za družine z odraščajočimi otroki in za družine z odraslimi otroci.

Družinam z otroki proces pomaga pri:

učenju vzpostavljanja pravil in mej;
 sprejemanju vlog in odgovornosti;
 spoznavanju in sprejemanju različnosti;
 vzpostavljati sočutno komunikacijo in skrb za druge;
 naučiti se sodelovati in konstruktivno reševati konflikte …

Otroci odrastejo, ustvarijo svoje odnose/družine, živijo doma ali se odselijo, a se velikokrat težavam in izzivom ni moč izogniti. Pojavijo se lahko občutki kot so nerazumljenost, nepotrebnost/odvečnost, krivda/»biti ne zadosti dober«, zamere, ….

Družinam z odraslimi otroci proces pomaga pri:

 izboljšanju poslušanja in veščin komunikacije
 zmanjševanju zamer, sovražnosti in povečanju spoštovanja;
 učinkovitejšem reševanju konfliktov;
 sočutnemu sprejemanju različnosti;

Imeti odnose, ki so zadovoljujoči, polni, spoštljivi, skrbni in pristni v vseh življenjskih obdobjih je nekaj, kar pripada vsakomur izmed nas. Družina lahko postane vir veselja, podpore, kamor se radi vračamo, ne pa bežimo vstran.

Print Friendly, PDF & Email

Družinska terapija

O programu:

Oblika programa:terapija
Število udeležencev:po dogovoru
Število srečanj:12*
Trajanje posameznega srečanja:55 minut
Razpoložljivi termini:od ponedeljka do petka od 8h do 20h oz. po dogovoru
Lokacija:Ljubljana,
Novo mesto

* Priporočeno število terapevtskih srečanj je vsaj 12 ur. Na podlagi svetovalnega srečanja in poteka terapije pa je možno število srečanj prilagajati individualnim potrebam stranke.